Megvalósult projekt: VKMT

Veszélyhelyzet-kezelés magas fokú műszaki támogatása és megvalósítása kiemelt létesítményekben

A GOP-1.3.1-11/B-2011-0037 azonosító számú projekt célja a kiemelt biztonságú létesítményekben a veszélyhelyzet-kezelés informatikai támogatása. A beavatkozás és a konkrét veszélyhelyzet kezelés során szükséges az együttműködő hatóságok és szakterületek összehangolt tevékenységére. A most kialakításra kerülő integrált informatikai rendszer egységesített beavatkozási és magas rendelkezésre állási lehetőséget biztosít azáltal, hogy az információt szükség szerint, akár aggregált formában hatékonyan jutatja el a veszélyelhárításban résztvevők számára.

A megvalósításra kerülő projekt, egy komplex alkalmazást jelent a kiemelt létesítmények számára, amely a moduláris kialakítás segítségével biztosítja a mindenkori igények szerinti testre szabás és az ún. skálázhatóság lehetőséget. A Kutatás és Fejlesztési tevékenység egy olyan kísérleti alkalmazás létrehozását eredményezi, amely megfelelő informatikai támogatást nyújt az adott beavatkozási helyszínen a hatékony bevetés irányításhoz és veszélyhelyzeti beavatkozáshoz. A helyszínhez kapcsolódó minden releváns információt egységes és biztonságos RF kapcsolat biztosítja, a kialakításra kerülő rendszer modulok a folyamatmodellezéstől kezdve a tényleges beavatkozási tevékenységig, a tűzoltó és műszaki mentési feladatok végrehajtást támogatják a mindenkor szükséges információk kezelésével és az ún. Tudásmenedzsment alapokra támaszkodó releváns döntési adatok szolgáltatásával.

A fejlesztés során létrehozott „VESZÉLYHELYZET KEZELÉS MAGAS FOKÚ MŰSZAKI TÁMOGATÁSA ÉS MEGVALÓSÍTÁSA KIEMELT LÉTESÍTMÉNYEKBEN” egyedülálló megoldást jelent mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. A Geoview Systems megoldása a potenciális felhasználói területeken a különböző veszélyhelyzetek jellegéből következően is a gyorsan változó feltételek mellett hatékony információ elérést biztosít, mind mennyiségében, mind minőségében a beavatkozó szervek számára.

Pályázati azonosító: GOP-1.3.1-11/B-2011-0037

Pályázat címe: Integrált krízishelyzet megelőzési és elhárítási, helyi-területi együttműködési és irányítási rendszer fejlesztése egységes technológiai platformon

Kivitelezés ideje: 2012.05.02. – 2013.11.30.

Kedvezményezett: Geoview Systems  Kft.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebb információ: www.veszelyhelyzetkezeles.hu

* -al jelölt mezők kitöltése kötelező