Megvalósult közös projekt: IDMSYS

Az IDMSYS projekt célja olyan alkalmazáscsomag kialakítása, amely képes veszélyhelyzetek esetén integrált felületet biztosítani az elhárítást irányító szervezet számára. Ennek alapját olyan bevetésirányítási rendszer adja, amely az integrált hivatalok/szervezetek számára egységes platformot biztosít.

Az egységesség az alkalmazott technológiában jelenik meg elsődlegesen és nem a funkcionalitásban. A definiált felületek minden esetben megfelelő mértékű egyediséget biztosítanak az adott szervezetben fellépő célfeladatok ellátására. Az így kialakított rendszerben az adatok átjárhatósága biztosított, ami a gyakorlatban olyan kommunikációs interfészeket jelent, amelyek az egyes változásokat és erőforrásadatokat egyaránt képesek küldeni és fogadni, a forrásszervezet típusától függetlenül.

A megoldás több területen nyújt támogatást a hatékony beavatkozásra, ami az alkalmazott 3D technológiától kezdve a térképalapú megvalósításokon át a mobil alkalmazásokig terjed. A kutatási tevékenység során olyan teljes értékű csomag kialakítása történik meg, amelynek elemei egyrészt képesek offline működésre a lokális igények kiszolgálása miatt előálló kapcsolatmegszakadás esetén, másrészt az adatcserére támaszkodva központi irányba tudnak információt továbbítani használható kommunikációs csatornák meglétekor.

A kutatás részeként 3D lézertechnológiával felmért területmodellekre alapozva megvalósul az elöntési és terjedési modellek integrálása a döntés-előkészítési tevékenység támogatásához. Itt a paraméterezhető algoritmusokat felhasználva több modell is lefuttatható és a központi rendszeren vizuálisan megjeleníthető. Pontosabb alternatívák előállítását segíti az elérhető érzékelők adatainak integrálását segítő modul, amely térképre vetítve jeleníti meg az adott területre telepített érzékelő adatokat.

Pályázati azonosító: GOP-1.2.1-11-2012-0010
Pályázat címe: Integrált krízishelyzet megelőzési és elhárítási, helyi-területi együttműködési és irányítási rendszer fejlesztése egységes technológiai platformon
Kivitelezés ideje: 2013.01.01. – 2014.06.30.
Kedvezményezett: IDM SYS  Kft.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Bővebb információ: www.idmsys.hu

2014.09.10-i rendezvény

2014.06.11-i rendezvény