Megvalósult közös projekt: MMATT

Mobil Multimédia Alapú Tudás Transzfer


A projekt célja olyan komplex mobil, multimédia-alapú oktatási eszközkészletet szolgáltató rendszer előállítása, amely a mai piacon töredékesen megtalálható programokkal, szolgáltatásokkal szemben koncentrált XXI. századi megoldást nyújt a tanárok, diákok, iskolai közösségek, vállalatok, tréning cégek, felsőoktatási és felnőttképzési intézmények, sőt, akár országokon átívelő cégcsoportok, klaszterek részére. Moduljai ötvözik a videoalapú v-learning, a mobil eszközöket használó játékalapú tanulás (GBL) és az online oktatás e-didaktikai megoldásait. Összetett eszközkészletet, sablonokat nyújtanak a következő generációs tanulási technikák alkalmazására. Videomodulja alkalmas automatikus kiegészítő anyagokkal, prezentációkkal kombinált videofelvételek készítésére, amelyeket egyéni vagy közösségi tanulás, dokumentációs vagy marketingcélokra lehet hasznosítani. Tudásmenedzsment-eszközei az oktatási szférában történő felhasználás mellett alkalmasak lesznek többek között vállalati és vállatok közötti tudásmegosztásra, tudástranszferre.

A szolgáltatás az egyre népszerűbb cloud computing, azaz felhő rendszer logikáját használja fel. Mivel egy központi szerverparkban fut, így a megrendelőnek nem kell külön telepítenie a szolgáltatásokat, hanem  böngészőről, online tudja használni. A központi szerverpark teljes mértékben clusterezhető, hogy a különböző igénybevételeknek megfelelően lehessen összeállítani az eszközkészletet és a hozzárendelt erőforrásokat. A szolgáltatások támogatni fogják a tartalom és forrás „megosztást”, azaz akár modulonkénti növekvő erőforrásigények is rugalmasan, gyorsan kielégíthetők. A felhasználói felület a leggyakoribb böngészőkkel kompatibilis, mint például az Internet Explorer, a Firefox, Opera, Google Chrome, Safari. Mivel a rendszer a számítógép böngészőjén keresztül jelenik meg, ezért platformfüggetlen: Microsoft Windows, Linux, iOS, valamint Android operációs rendszereken is használható lesz. A program olyan szolgáltatásokat is nyújt majd, amelyek nyelvórán, tanórán, szakkörön online hasznosíthatók, vagy amelyekkel akár nemzetközi tanulói, kutatói együttműködések keretében, tanulási minták, oktatási sablonok megosztását exportját és honosítását lehet megvalósítani, elősegítve ezzel az országhatárokon átnyúló együttműködést. A mai trendeket követve a különböző okostelefonokra és tabletekre is optimalizált touch felülettel is rendelkezni fog a MMATT.

Olyan többnyelvű, innovatív oktatástámogató rendszert fejlesztünk, amely egyedülálló lehet Európában. Segítségével lehetővé válik, hogy bárki, bármikor, bárhonnan hozzáférhessen a szolgáltatások keretében létrehozott anyagaihoz, adataihoz vagy megosztásokon keresztül a diákok, kollégák, vagy külföldi partnerek anyagaihoz, igazolva a MMATT szlogenjét, „ZSEBEDBEN A VILÁG”.

További információk: mmatt.hu

* -al jelölt mezők kitöltése kötelező